Satser stort på husbåde på Lolland-Falster - sommerhusene er fyldt op

Danske sommerhuse er under pres, mener tysker, som satser stort på at udleje husbåde i Danmark. Han ser et stort potentiale på Lolland-Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Husbåde kan blive fremtidens feriehit i Danmark.

Det mener i hvert fald tyske Bernd Muckenschnabel, der er medejer af husbådsvirksomheden Stern Hausboot. Han vil nu kickstarte udlejning af husbåde i Danmark og bygge 1500 husbåde til turister.

Den første husbåd fra Stern Hausboot på dansk jord er allerede placeret i Kragenæs Marina Lystcamp på det nordvestlige Lolland, hvor der fra Kystdirektoratet er givet tilladelse til i alt 12 husbåde. 

quote  Vi ser et kæmpe potentiale i Lolland-Falster, og vi tror på, at området kigger ind i en lys fremtid 

Bernd Muckenschnabel, tysk forretningsprofil og medejer af husbådsvirksomheden Stern Hausboot

- Vi ser et kæmpe potentiale i Lolland-Falster, og vi tror på, at området kigger ind i en lys fremtid - særligt i forbindelse med Femern-projektet, som kommer til at åbne op for nogle helt nye muligheder for at tiltrække gæster fra det nordtyske marked. Derfor tager vi nu næste skridt og starter produktion i Danmark, hvilket vi forventer os meget af, siger Bernd Muckenschnabel, medejer er virksomheden Stern Hausboot, i en pressemeddelelse.

Stern Hausboot har desuden etableret en filial i Bandholm på Lolland, hvor den nye type nordiske husbåd nu sættes i produktion.

Borgmester er begejstret

Udlejning af de nye husbåde vækker begejstring hos Business Lolland-Falster og Lolland Kommune, hvor turismen er et område, der har høj prioritet.

Den første husbåd fra Stern Hausboot i Danmark er allerede placeret i Kragenæs Marina Lystcamp på Lolland.
Den første husbåd fra Stern Hausboot i Danmark er allerede placeret i Kragenæs Marina Lystcamp på Lolland. Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme

- Vi har store forventninger til turismeudviklingen på Lolland de kommende år. Derfor glæder det os, at udenlandske investorer kan se potentialet i at investere i vores produkt, fortæller borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen.

quote Vi ser et stærkt match til netop husbåde for Lolland på grund af vores mange hyggelige havne.

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune

- Vi ser et stærkt match til netop husbåde for Lolland på grund af vores mange hyggelige havne. Et øget antal husbåde vil bidrage positivt i forhold til vores udbud af attraktive overnatningstilbud og samtidig mindske den uudnyttede kapacitet, som flere havne oplever, siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

1.500 nye husbåde på vej til Danmark

Udlejning af husbåde kan blive en realitet, fordi den tyske forretningsmand Bernd Muckenschnabel har kastet penge i projektet og har rettet sit blik mod Danmark.

Bernd Muckenschnabel stod i en lang årrække i spidsen for sommerhusudlejeren Novasol. Aktuelt er han medejer af Stern Hausboot, som producerer, sælger og udlejer husbåde i Tyskland.

Den tyske forretningsmand og medejer af husbådsvirksomheden Stern Hausboot ser et stort potentiale i at udleje husbåde til tuster på Lolland-Falster. 
Den tyske forretningsmand og medejer af husbådsvirksomheden Stern Hausboot ser et stort potentiale i at udleje husbåde til tuster på Lolland-Falster.  Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme

Ifølge Bernd Muckenschnabel rummer forretningsområdet et stort potentiale i Danmark.

- Danmark er et attraktivt marked for husbåde i den forstand, at man råder over nogle af Europas længste kyststrækninger og samtidig har uudnyttet kapacitet i mange marinaer. Vores vurdering er, at Danmark rummer et potentiale på mellem 1.000 og 1.500 husbåde, hvilket vil åbne op for helt nye muligheder inden for kyst- og naturturismen, siger Bernd Muckenschnabel.

quote  Danmark er et attraktivt marked for husbåde i den forstand, at man råder over nogle af Europas længste kyststrækninger

Bernd Muckenschnabel, Stern Hausboot

Han mener, at turister i stigende grad er interesseret i Staycation, hvor man bliver hjemme og holder ferie, og coronakrisen har ført til en stigende efterspørgsel:

- Turisterne efterspørger i stigende grad naturnære ferieoplevelser, der samtidig ikke går på kompromis med hverken komfort eller kvalitet, og corona-pandemien har kun forstærket denne tendens yderligere, sigeer han.

- Det oplever vi blandt andet ved, at feriehusene bliver revet væk, og det er derfor nødvendigt at tænke i nye baner for at udvide markedet gennem nye overnatningsformer. Vi gør det allerede i Tyskland, hvor husbåde efterhånden har etableret sig som overnatningsform, men Danmark halter bagefter, forklarer Bernd Muckenschnabel.