Sagsmapper forsvinder

Rod i papirerne på Jobcenter Næstved. Flere borgere har oplevet, at deres sagsmapper eller journaler forsvinder. Nu går den kommunale ombudsmand ind i sagen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg følte, det hele faldt på gulvet, og jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg synes, det er grotesk og mærkeligt, at ens mappe bare kan blive væk.

Michel Légers sagsmappe blev væk i november sidste år. han er tilknyttet jobcenter Næstved, som heller ikke kan finde hans psykolograpport, selv om de har fået den tilsendt tre gange. Michel Léger lider af ADHD - også kaldet DAMP - og vil gerne i lære som tømrer. Men han er nødt til at vente på, at jobcenteret finder hans papirer, så hans sag kan blive afgjort.

- De bliver nødt til at blive fundet igen, før jeg kan fortsætte med mit liv, få mig en uddannelse, få mig et arbejde og komme ud i den virkelige verden i stedet for bare at gå hjemme og lave ingenting, siger Michel Léger 

Michel Léger er ikke den eneste, hvis sagsmappe er blevet væk. Henning Pedersen er borgerrådgiver i Næstved - det er en slags kommunal ombudsmand. Han har indtil videre fået fire klager fra borgere, hvis papirer er blevet væk på Jobcenter Næstved. Men han frygter, at antallet er op i mod 100.

- Det er kun det, der kommer op til overfladen, vi ser. Det er skrækkeligt, det er rædsomt og det er undergravende for tilliden til det offentlige system, siger han.

Henning Pedersen kræver nu en redegørelse fra kommunen, så det kan blive opklaret, hvorfor sagsmapperne er forsvundet.

I Jobcenter Næstved forstår kontorchef Birgit Almer Frederiksen godt, at borgerne mister tilliden, når papirer bliver væk, og hun er glad for, at borgerrådgiveren nu går ind i sagen.

- Hvis det er oplevelsen, og vi får konkrete eksemplar fra borgerrådgiveren, så må vi jo forholde os til det. Vi gør, hvad vi kan for at finde det, vi bliver bedt om. Vi arbejder på højtryk for at følge med, for vi kan godt forstå, at det er en utilfredsstillende situation.  

For Michel Léger er det et stort pres ikke at vide, hvornår han kan komme i gang med sin uddannelse. Så han håber, at jobcenteret snart finder hans papirer.

 - Jeg vil gerne ud og lave noget. Jeg gider ikke lave ingenting. Det er så kedeligt. Ens dag bliver langtrukken og trist, siger han.