¨

Sag om Holbæk Arena splitter Venstre

Foto: TV ØST

I kølvandet på onsdagens byrådsmøde i Holbæk, hvor medlemmerne diskuterede sagen om Holbæk Arena, melder Søren Stavnskær sig nu ud af Venstre.

Søren Stavnskær er fortid i Venstre. Han valgte torsdag at melde sig ud af partiet, skriver Nordvestnyt på sn.dk.

Exit'et kommer i kølvandet på byrådsmødet onsdag, hvor sagen om Holbæk Arena var på dagsordenen. Her lykkedes det ikke medlemmerne at blive enige om planerne for arenaen.

14 byrødder stemte for projektet, mens 14 stemte for en decentral model, og 3 undlod at stemme - heriblandt Søren Stavnskær og de daværende partifæller Willy Lisby og Christian Ahlefeldt-Laurvig.

Nu har Stavnskær så meldt sig ud af Venstre og begrunder det ifølge avisen med, at flere fra partiet har sagt til ham, at de har svært ved at arbejde sammen med ham og de 2 andre, der undlod at stemme for arenaen.

Gruppeformand ærgrer sig over udmeldelse

Partiets gruppeformand Maria Friis siger til TV ØST, at hun er ked af Stavnskærs beslutning:

- Vi har gruppemøde på mandag, hvor vi blandt andet skal tale om byrådsmødet i onsdags. Jeg er rigtig ked af, at han træder ud af gruppen. Specielt når vi ikke har haft mulighed for at have en dialog om det, og jeg er ked af, at Søren har konkluderet, at nogen i gruppen ikke vil samarbejde med ham, siger hun.

Hun har ikke talt med Søren Stavnskær om beslutningen, men kun fået udmeldelsen fra ham. Hvorvidt det får gruppen til at reagere overfor de 2 andre, der undlod at stemme i onsdags, kan hun endnu ikke sige noget om.

- Nu skal vi have møde på mandag og snakke om tingene, før jeg kan sige, hvad vi gør. Der er højt til loftet hos os, og der skal selvfølgelig være plads til dem, og det tager vi en snak om på mandag, siger Maria Friis.

På sin facebookprofil skriver Stavnskær følgende om beslutningen:

Den fri venstremand.

Jeg valgte i går at melde mig ud af Venstre, og jeg vil fremover være et byrådsmedlem, som står uden for partierne.

Det sker i lyset af den seneste debat. Der var gruppefælder, der havde svært ved, at se et fremtidigt samarbejde med mig, og jeg har det sådan, at er jeg ikke er ønsket, så går jeg gerne.

Senere i denne uge vil jeg komme med mine synspunkter på Holbæk Arena, og hvad det var der fik mig til at afstå fra at stemme i byrådet.

Dejlig dag til jer alle.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App