Sag forsvundet hos politiet

Midt- & Vestsjællands Politi har, ifølge fagforeningen 3F, ikke registreret en anmeldelse om illegalt arbejde. Derfor blev efterforskningen af sagen forsinket i næsten tre måneder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge 3F meldte fagforeningen tilbage i september 2007 en travtræner fra Faxe for at have benyttet illegalt arbejde ved travbanen i Bjæverskov. Men da 3F godt tre måneder efter fulgte op på sagen, kendte politiet ikke til anmeldelsen.

- Jeg synes, at det er meget upassende. Vi føler ikke, at politiet prioriterer de her sager højt nok, siger Jan Richelsen, der er faglig sekretær ved 3F Mølleåen.

Politiet har arbejdet på sagen siden den 12. december, hvor 3F sendte anmeldelsen igen. Politiet afviser, at man tager let på sager om illegalt arbejde.

- Vi kan ikke se, om vi har modtaget den, eller hvor den er i systemet. Der er selvfølgelig beklageligt, at efterforskningen ikke er kommet igang noget før, men vi tog hånd om den, så snart vi fik den her i midten af december, siger Per Heide Sørensen, der er vicepolitiinspektør ved Midt- & Vestsjællands Politi.

Ifølge 3F var en polak sat i sving som staldmand af travtræner Arvid Olsen i oktober 2006. Polakken mugede ud i hesteboksene og sad i sulkyen bag travhestene på træningsbanen for 29 kroner i timen, selv om han først fik arbejdstilladelse i marts 2007.

Oveni anmeldelsen om illegalt arbejde kræver 3F mere end 200.000 kroner til medlemmet for manglende løn og feriepenge.

Sagen er nu på vej i arbejdsretten.