¨

Rygeforbud kan betyde lukninger

Små værtshuse må lukke, hvis der indføres total rygeforbud på danske restauranter og værtshuse. Det spår brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Caféer.

Det vil være en katastrofe for de små værtshuse, hvis politikerne udvider rygeloven og indfører totalt rygeforbud på alle danske restauranter og caféer. Det mener Danmarks Restauranter og Caféer (DRC).

-Det vil betyde, at mange må lukke. Vi har allerede bredt i branchen set en tilbagegang i omsætningen på 20-30 procent. For de små steder vil selv en lille tilbagegang i omsætningen betyde lukning, siger informationschef i DRC Carsten Kruuse.

I Folketinget skal rygeloven fra august 2007 til revision i 2009-10. Allerede nu melder Socialdemokratiet ud, at de indstillet på at indføre at totalt rygeforbud.

DRC har 1450 medlemmer, og informationschefen kalder det useriøst, hvis politikerne vil tage rygeloven op til revision nu, når det er indbygget i loven, at den skal til revision i 2009-10.

Ved at sætte sig imod rygeforbuddet, går DRC også imod hotel og restaurant organisationen Horesta.

- Det bedste vil være et totalt rygeforbud. Det vil gavne personalet mest, for der skal jo stadig ryddes af inde i de særlige rygelokaler, siger direktør i Horesta, Lone Njor Hulth til Berlingske Tidende.

Carsten Kruuse påpeger, at stuepigerne jo også skal gøre rent på hotelværelserne, hvor gæsterne må ryge.

- Det klinger lidt hult, siger han om Horestas argument.

I Horesta mener direktøren ikke, at rengøring af en hotelværelse, hvor der har været røget, kan sammenlignes med at arbejde otte timer på et værtshus eller rydde af i et lokale, hvor der ryges.

- Den sammenligning holder ikke vand, understreger direktøren.

/ ritzau /

Besøg TV2 ØSTs side om rygeloven

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App