Røveriforsøg i Næstved

Politi med hunde ledte torsdag efter den økse der blev brugt ved et voldsomt røveriforsøg i Næstved. Naboerne er bekymrede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Omkring midnat begyndte Kirsten Sauers hunde at gø voldsomt.

- Jeg hørte noget, der lød som en banken og så slukkede jeg mit lys og kiggede gennem persiennerne, fordi hundene skabte sig meget, men jeg kunne ikke se nogen siger Kristen Sauer, som bor på samme vej, som røveriforsøget.

"Giv mig pengene eller jeg slår dig ihjel". Sådan truede to røvere kort efter en 50-årig mand længere nede ad Langelandsvej, da han åbnede sin dør.

- Så smækker han døren i, men den ene af gerningsmændene når at sætte en fod i klemme i døren og så holder de faktisk gerningssmanden fast ved at klemme hans fod, siger Kurt G. Nielsen. Vicepolitikommisær ved SYdsjælland og Lolland Falsters Politi.

Det får røveren til at smadre en økse gennem ruden ved siden af døren - han får sin fod fri og forsvinder.

- Jeg synes, det er meget utrygt, jeg kan ikke lide det. Det har altid været en fredeligt vej, men man hører jo meget om overfald i folks hjem, siger Kiisten Sauer.

Alene her i regionen har der i gennemsnit været et røveri i eget hjem en gang om måneden det sidste halvandet år. Derfor tager politiet røveriforsøget meget alvorligt.

- Jeg vil betegne det som groft også set i lyset af, at de efterfølgende slår en økse i ruden ved siden af døren, siger Kurt G. Nielsen. 

Politiets hunde var i dag ude at lede efter øksen, som gerningsmændene formentlig har smidt fra sig.

Om det var meningen at øksen skulle bruges under røveriet, har politiet ingen viden om, men flere beboere, som vi har talt med på vejen vil nu tage deres forholdsregler.

- Jeg vil ikke åbne døren om aftenen, før jeg har set, hvad der står udenfor.

Politiet forsikrer dog vejens beboere om, at det ikke er normalt, at røvere vender tilbage til det samme kvarter.