Roskilde Festival er et kulturelt fyrtårn for regionen

Forretningsudvalget i Region Sjælland har besluttet at støtte en dokumentarfilm om Roskilde Festivalen. Filmen viser Roskilde Festivalen som en af Region Sjællands absolutte kulturelle fyrtårne og som et stykke dansk kulturhistorie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Roskilde Festivalen har eksisteret siden 1971. I løbet af alle de år har festivalen fået en betydning, der rækker langt ud over det musikalske. For festivaldeltagerne er det fire dages musikmekka, men lokalt og regionalt har Roskilde Festivalen medvirket til at sætte Roskilde og Region Sjælland på landkortet som iværksættersted for kultur. 

Filmselskabet Barok A/S har fulgt Roskilde Festivalen gennem otte år. Det kommer der en dokumentarfilm ud af. I en eksklusiv musikalsk oplevelsesfilm i spillefilmslængde vil Barok A/S fortælle historien om Danmarks største musikbegivenhed, en begivenhed der har vakt både forundring og respekt internationalt. 

- Roskilde Festivalen er et af Region Sjællands kulturelle fyrtårne. Vi er naturligvis stolte af, at det er lykkedes at skabe en så stor og tilbagevendende begivenhed med stor international bevågenhed. Det er derfor oplagt, at der bliver lavet en dokumentarfilm om Roskilde festivalen, siger Regionsrådsformand Kristian Ebbensgaard. 

På grund af Roskilde Festivalens popularitet regner Barok A/S med, at lanceringen af dokumentarfilmen vil være en mediebegivenhed. Denne mediebevågenhed vil bidrage til at synliggøre et af regionens mange kulturtilbud. 

Filmselskabet Barok A/S er stiftet af den prisvindende instruktør Anne Wivel. Dokumentarfilmen om Roskilde Festivalen får premiere i april 2008 og vil efterfølgende blive distribueret som DVD til Norden, England og Tyskland. Af filmens samlede budget på knap 7,2 millioner støtter Region Sjælland med 300.000 kroner. Det danske filminstitut yder et tilskud på 2,7 millioner kroner.