Roskilde Bank meldt til Finanstilsynet

Roskilde Bank, der har filialer i Kalundborg, Holbæk og Ringsted, har foretaget nogle suspekte handler med egne aktier. Sagen er meldt til Finanstilsynet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Roskilde Bank er meldt til Finanstilsynet for nogle opsigtvækkende handler med egne aktier, skriver Jyllands-Posten

På en uge i slutningen af 2006 tømte banken ifølge avisen sin beholdning af cirka 708.000 egne aktier. Det betød en styrket egenkapital på over 400 millioner kroner i årsregnskabet for det år.

Juraprofessor ved Syddansk Universitet Nis Jul Clausen er betænkelig ved manøvren.

- Det er meget vanskeligt at sige, om det er ulovligt. Men det kan da undre, at man laver disse transaktioner, og så i mellemtiden opnår et lån på baggrund af et regnskab som ser rigtig godt ud blandt andet som følge af, at man har solgt aktierne. Hvis Roskilde Bank har fået bedre lånevilkår på grund af, at banken har opnået en markant højere egenkapital som følge af manøvren, så er det problematisk for kreditgiveren, siger Nis Jul Clausen til avisen.

To måneder efter årsregnskabets offentliggørelse havde banken fået en rating fra kreditvurderingsbureauet Moody's, hentet et obligationslån på 5,5 milliarder kroner og gennemført en aktieemission. Ved halvåret 2007 havde banken købt næsten det samme antal egne aktier tilbage.