¨

Ros til spejderne

Foto: TV ØST

I dag er ca. 2500 sjællandske spejdere på vej hjem efter en uge på lejr med 35.000 andre spejdere i Holsterbro. Og politiet har kun ros til overs for spejdernes opførsel.

I dag sidder 2500 trætte sjællandske spejdere i busser på vej hjem fra Danmarkshistoriens største spejderlejr.

I alt var der samlet omkring 35.000 spejdere ved Holsterbro, og de mange friluftsfolk kan være supertilfredse med deres indsats, for spejderlejren - som faktisk er den allerstørste, der nogensinde har været i Danmark - er forløbet i al fred og fordragelighed.

Sådan lyder lovprisningen fra politiet, som uddeler rosende ord og topkarakterer til arrangementet.

- Det har været en fornøjelse. En stille og fredelig indsats hele vejen igennem, hvor spejderne har opført sig eksemplarisk. Det har næsten været rørende, fortæller Henrik Glintborg fra lokalpolitiet i Holstebro.

Politiet har været til stede på spejderlejren, hvor de har haft base i en lastbil i samme stil, som den, der kendes fra tv-serien "Rejseholdet". Herfra har de oplevet en meget fredelig uge.

- Selvfølgelig har vi haft noget at se til, og det har ikke været overflødigt, at vi har været her. Men vi har ikke haft nogen større politimæssige udfordringer, fortæller Henrik Glintborg.

- Vi har frygtet, at der kunne have været nogle langfingrede mennesker på lejren. Men de har ikke indfundet sig, tilføjer politikommissæren.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App