Rødvig får nyt centrum

Rødvig by vil vokse mod nord og nordøst i de kommede år, og derudover vil Østbanens ende stadig sandsynligvis blive flyttet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 130 år har Østbanens tog haft endestation tæt på havnen og Østersøen i Rødvig, og det er også her hele byudviklingen har fundet sted. Det bliver der angiveligt vendt op og ned på i løbet af de kommende år, når byen vil vokse imod nord og nordøst samtidig med en bebudet flytning af endestationen, skriver Dagbladet Køge.

Rødvig er ikke alene attraktiv for turister, men har i høj grad også tiltrukket mange tilflyttere i de senere år. Derfor udstykkes nu yderligere boligområder, og af hensyn til denne udvikling vil det være attraktivt at få flyttet stationen helt ud i den nuværende udkant af byen.

Det blev der protesteret voldsomt over på et borgermøde i aftes, hvor Stevns Kommune fremlagde fire forslag til fremtidig placering af Østbanens endestation. Mødet tiltrak 170 lokale borgere, hvilket kom noget bag på arrangørerne, der hurtigt måtte stoppe planerne om gruppearbejde og efterfølgende plenumdebat.

I stedet blev det til små fire timer med information og engageret debat, hvor politikere og forvaltning fik klar besked om, at man accepterer en flytning af den nuværende station, men kun cirka 500 meter, hvilket da også betyder at man kan nedlægge to jernbanebomme i byen. Det skriver Dagbladet Køge.