¨

Risiko for skybrud

Foto: TV ØST

Selvom temperaturen sniger sig op over 25 grader i dag er det ikke sikkert, at det er en god idé at tage til stranden. DMI advarer nemlig mod skybrud flere steder på Sjælland.

Det er sandsynligvis ikke nok at finde finde parasollen frem, hvis man skal udendørs i dag. I eftermiddag skal man også huske paraplyen. Ifølge Dansk Meteorologisk Institut vil der ligefrem kunne blive tale om skybrud flere steder i regionen:

- I øjeblikket regner vi med, at det bliver værst i Østjylland, på Fyn, Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm, siger Thyge Rasmussen, der er vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til Ritzau.

Årsagen til skybruddet er de store varmekontraster i landet, hvor vi her på Slælland kan forvente temperaturer over 25 grader. Den kraftige regn og det stedvise skybrud rammer landet over middag.

- Det ser ud til, at det bliver forholdsvist fredsommeligt her i formiddag, men over middag begynder den kolde luft over Jylland at presse sig østpå, og det er i forbindelse med det, at skybruddet udløses, forklarer han.

Skybrud er et vejrfænomen, der betyder, at der falder mere end 15 millimeter regn på 30 minutter. Da et voldsomt skybrud sidste år ramte København, faldt der hele 135,4 millimeter på et døgn, og skybruddet blev det værste regnvejr i 55 år.

I denne omgang forventes regnvejret at vare det meste af eftermiddagen.

/Ritzau

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App