Risikerer fængsel for vandretur under Storebælt

To unge mænds hobby risikerer at få dem i fængsel. De udforsker nemlig forbudte steder i fritiden, men blev pågrebet under en gåtur i Storebæltstunnelen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De opsøger farlige steder for sjov. Men anklagebænken i Næstved Byret er alligevel for risikabelt et sted til, at to unge vovehalse vil dukke op til deres egen retssag.De to 21-årige mænd fra Fredericia er tiltalt for at forstyrre togdriftens sikkerhed, fordi en opsynsmand tog dem i at opholde sig ved det nordlige tunnelrør til Storebæltsforbindelsen i Korsør en aften i december 2004. Ifølge anklageskriftet betød deres ophold i tunnelen, at togene måtte køre langsommere, og to tog blev forsinket med 11 og syv minutter.

Anklager Jeanette Wincentz Andersen fortalte, at mændene tidligere har forklaret, at de var i tunnelen, fordi de er "urban explorers." Det vil sige, at de opsøger mere eller mindre forbudte steder som for eksempel tunneler, byggepladser og forladte bygninger for at udforske dem.

 - Efter det de har forklaret til politiet, så ville de fortsætte gennem tunnelen helt til Sprogø, sagde Jeanette Wincentz Andersen. Hvis de stødte på et tog undervejs, havde de planlagt at løbe ned i nødtunnelrørene og klamre sig fast, mens toget drønede forbi.

Men så langt nåede de aldrig, og nu kan de i stedet risikere at havne bag tremmer. Jeanette Wincentz Andersen mente nemlig, at sagen er så alvorlig, at hun har nedlagt påstand om ubetinget fængselsstraf.

Sagen har skullet for retten flere gange tidligere, men de to mænd møder ikke op, og retsmødet onsdag var ingen undtagelse. Og selvom episoden nu er over to år gammel, er det endnu ikke lykkedes at forkynde sagen for den ene af de to mænd. Han er angiveligt ude at rejse, og den anden oplyste i et brev, at han ikke ville møde alene i retten. Han er nu begæret anholdt.

/ritzau/