Ringsted har sendt kommunal topchef hjem

Topchefen mistænkes for at have fiflet med kommunens penge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ringsted Kommune har indledt en undersøgelse af de administrative forhold i Service-Rengøringskorpset, efter at det er kommet frem, at kommunen har betalt løn til en kok og en tjener i lederens private firma, Terslev kro. Det skriver Dagbladet Ringsted

Lederen af Service-Rengøringskorpset i Ringsted Kommune blev i går samtidig med omgående virkning fritaget for tjeneste.

- Nu skal vi til at krydstjekke ansættelsesforhold og lønsedler, og så må vi se, hvordan det ser ud, og om der er en sag. Men umiddelbart lyder det jo ikke godt. Sådan siger kommunaldirektør i Ringsted kommune, Søren Lund Hansen, i dag til TV2 Øst.

Kommunen er blevet opmærksom på, at der evt. er tale om "uregelmæssigheder", efter en henvendelse fra 3F i Ringsted. Det var faglig medarbejder, Anders Nielsen, fra 3F, der lørdag for en uge siden ved et rutinebesøg på Terslev Kro blev noget overrasket over ansættelsesforholdene.

- Jeg har aldrig set så mærkværdig en konstruktion. De ansatte, jeg talte med, var ansat af Ringsted kommune, og det var også kommunen, der aflønnede dem. Men det var altså på Terslev kro, at de havde arbejdet i over et år, siger Anders Nielsen til TV2 Øst.

Anders Nielsen fortæller, at ejeren af kroen  efter besøget ringede til ham mandag morgen, hvor hun forklarede, at kommunen hver måned fakturerede hende for de kommunalt ansatte, således at kommunen fik sine penge retur. Alligevel valgte 3 F at henvende sig til kommunen. - Det gør vi jo engang imellem, hvis vi møder noget, der lyder mærkværdigt, siger Anders Nielsen.

At medarbejdere på Terslev Kro aflønnes af Ringsted kommune lyder også så mærkværdigt i kommunaldirektørens ører, at han sammen med personalechefen altså har valgt at hjemsende topchefen, mens undersøgelsen af sagen pågår.