Retssag mod 47-årig drabstiltalt fortsætter

Anklager og forsvarer præsenterer tirsdag morgen deres afsluttende procedurer i sagen om drabet på Mette Bønnelykke Herholdt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag går man videre med retssagen mod den 47-årige mand, som er tiltalt for drabet på 40-årige Mette Bønnelykke Herholdt.

Mette Bønnelykke Herholdt blev fundet i et køleskab på en landejendom i Dannemare på Lolland den 15. februar i år og havde på det tidspunkt været død i mere end 2 år. Hendes tidligere kæreste, en 47-årig mand fra Lolland, er sigtet for drabet. Derudover er han tiltalt for usømmelig omgang med lig, idet han, efter Mette Bønnelykke Herholdts død, pakkede hende ind i presenning og skjulte hende i et køleskab.

Læs også: Lig fundet i køleskab

Den tiltalte er tillige sigtet for at have hævet afdøde Mette Bønnelykke Herholdts førtidspension i mere end et år efter hendes død – alt i alt 129.984 kroner – og for at have franarret Mette Bønnelykke Herholdts tidligere kollega Ole Østerballe 42.730 kroner, idet han udgav sig for at være Mette Bønnelykke Herholdt og bad Ole Østerballe om et lån over nettet.

Læs også: Død kvindes Facebook-profil lokkede penge fra gammel ven

Nægter sig skyldig i drab

Den 47-årige har erkendt sig skyldig i de tre sidste forhold, men nægter sig fortsat skyldig i drab. Han fortalte mandag i retten, at han fandt Mette Bønnelykke Herholdt død i sengen efter en indkøbstur i Nakskov. Han forklarede, at han derefter gik i chok, pakkede liget af Mette Bønnelykke Herholdt ind i en presenning og bandt en plasticpose om hendes hoved.

Han gav desuden udtryk for, at hun så normal ud, da han fandt hende, og at han ikke kendte noget til de 2 papirkugler, der blev fundet i hendes mund og hals.

Klokken 9.30 går anklager og forsvarer i gang med deres afsluttende procedurer. Derefter er det op til nævninge og dommer at beslutte den 47-åriges skæbne.

Læs også: Retssagen mod Mettes ekskæreste er i gang