Rekord-år for Folketidende

Rent økonomisk blev 2006 de bedste år hidtil for Lolland-Falsters Folketidende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2006 blev det bedste år, økonomisk set, i Folketidendes historie. Det slog bestyrelsesformand Erik Thiesen fast, da han torsdag aften aflagde beretning på generalforsamlingen. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende fredag.

- Med en omsætning på 157 millioner kroner har vi i hele koncernen opnået et overskud på 11,7 millioner kroner før skat. Efter skat og udbytte er vores egenkapital steget til 62 millioner kroner, hvoraf de 50 millioner kroner tilhører moderselskabet. Det vil sige Folketidende-aktionærerne, sagde Erik Thiesen.

Folketidendes chefredaktør Søren Knudsen satte fokus på det fortsat vigende avis-oplag. Fra cirka 25.000 abonnenter i 2002 til 21.000 i 2007. Et fald på 13 procent. Og det vil den nye chefredaktør gøre noget ved.

- Jeg har hørt flere sige, at det ikke kan lade sig gøre at øge oplaget. Men det er der mange aviser i Sverige, der kan. Og jeg vil ikke finde mig i, at oplaget bliver ved med at falde, sagde han til aktionærerne.

Oplagsudviklingen skal blandt andet vendes med en ny strategiplan.

- Avisen skal have et nyt udseende og design, og den skal være mere læsevenlig. Prioriteringen skal være bedre, der skal flere mennesker og lokale nyheder i avisen, og læserne skal involveres mere. I får en ny og bedre avis - det vil jeg gerne love, sagde Søren Knudsen ifølge Lolland-Falsters Folketidende.

Samtidig understregede han, at avisen kun er en af de strenge, som Folketidende skal spille på.

- Vi skal ud på alle relevante medieplatforme for at levere nyheder til Lolland-Falster - avis, radio, net og telefon. Det kan også være andre medier, hvis vi ser en idé, og hvis vi kan tjene penge på det, sagde Søren Knudsen.

Især nettet er interessant, fordi "trafikken" her stiger eksplosivt, og fordi flere og flere henter deres nyheder her. Derfor kommer folketidende.dk snart i en ny udgave med egen profil.