¨

Regionsrådsformand kritiseres for dobbeltrolle i sygehusbyggeri

Ankestyrelsen kritiserer nu Jens Stenbæk og to andre regionsrådsformænd for at have været inhabile, da sygehusbyggerier blev sat i udbud.

Jens Stenbæk (V) kritiseres af tilsyn for, sammen med to andre regionrådsformænd, at have haft dobbeltroller, da sygehusbyggerier blev sat i udbud.

En længeventet undersøgelse konkluderer, at Jens Stenbæk (V) sammen med to andre regionrådsformænd var inhabile, da sygehusbyggerier blev sat i udbud. Det skriver dr.dk. Ankestyrelsen har nu konkluderet, at de tre regionsrådsformænd var inhabile i sagen om sygehusbyggerier.

Dobbeltroller som regionrådsformænd og bestyrelsesmedlem

Sagen handler om udbuddet af byggekontrakter til et nyt psykiatrisk hospital i Skejby, en ny fødeafdeling i Slagelse og et nyt psykiatrisk hospital i Vejle. Alle kontrakter blev i 2014 vundet af pensionskassen PKA’s konsortium.

Her sad afgående regionsrådsformand Bent Hansen (S) fra Region Midtjylland, afgående formand for Region Sjælland Jens Stenbæk (V) og tidligere formand for Region Syddanmark Carl Holst (V) alle i bestyrelsen.

Jens Stenbæk (V) var medlem af besyrelsen i PKA

Jens Stenbæk var med til at sende en kontrakt på 520 millioner kroner for en ny fødeafdeling i Slagelse i privat udbud. Vinderen af udbuddet var et konsortium, som PKA er en del af. På dette tidspunkt var Jens Stenbæk både formand for Region Sjælland og medlem af bestyrelsen i PKA.

 

Læs også Rejsegilde: Slagelse Sygehus vokser med 19.000 m2

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App