Regionsrådsformænd står sammen: Vil have flere lægestuderende

Hvis lægemanglen skal bremses, skal 50-100 flere begynde på lægeuddannelsen i København hvert år. Sådan lyder en fælles opfordring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Formanden for Region Sjælland, Heino Knudsen (S) er gået sammen med formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S) i en fælles kamp for at løse problemer med lægemangel.

 

De to socialdemokrater har sammen henvendt sig til uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) med et ønske om, at lægeuddannelsen i København øger optaget af stud  erende, så der hveryt år bliver optaget mellem 50 og 100 flere studerende. Det skriver Sjællandske.

- Det er helt centralt, hvis vi på langt sigt skal kunne løse udfordringen med lægemangel, og det er jeg meget glad for, at Sophie Hæstorp Andersen og Region Hovedstaden bakker op om, siger Heino Knudsen (S).

Region Sjælland arbejder i forvejen på at åbne kandidaten til lægeuddannelsen i forbindelse med Sjællands Universitetshospital i Køge, men Heino Knudsen (S) mener altså også, at der er brug for et øget optag på lægeuddannelsen i København.