Regionspolitikere vil placere nyt sygehusvaskeri i Jyderup

I en anbefaling til regionsrådet peger forretningsudvalget i Region Sjælland på Jyderup til regionens nye sygehusvaskeri, efter det gamle brændte i 2018.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjællands nye sygehusvaskeri i Nordvestsjælland skal ligge i Holbæk Kommune, nærmere bestemt Jyderup. 

Det har et flertal i regionens forretningsudvalg mandag stemt for. På onsdag ventes regionsrådet på et møde officielt at godkende beslutningen. 

Bag flertallet er Socialdemokratiet, Venstre, De konservative, Radikale Venstre og SF.  

quote Her har vi et område, som i den grad har brug for arbejdspladserne

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

- Vi er et flertal, der er gået videre med Jyderup som placering for vaskeriet med det forbehold, at der skal etableres en ny vejføring i forbindelse med byggeriet, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) til TV2 ØST.

- Man viser mod

Med beslutningen om at placere sygehusvaskeriet i Jyderup forbliver det som det tidligere vaskeri i Holbæk Kommune. Det lå i Holbæk by, da det brændte ned til grunden i juni 2018.

I arbejdet med at finde en ny placering til vaskeriet, der beskæftiget 60 arbejdspladser, har der været et politisk ønske om at flytte det ud af byen.

- Vi vil gerne så tæt på borgerne som muligt. Her har vi et område, som i den grad har brug for arbejdspladserne, og jeg synes, man viser mod ved at flytte de her arbejdspladser ud fra de større byer, siger Heino Knudsen. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

Det er her, det nye sygehusvaskeri i Jyderup efter planen skal ligger.
Det er her, det nye sygehusvaskeri i Jyderup efter planen skal ligger. Foto: Skraafoto.dk / Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Venstres Jacob Jensen, der er 2. næstformand i Region Sjælland, er enig. 

- Det skal ligge godt centralt for hele Nordvestsjælland, for vi skal have medarbejdere både fra Odsherred, Kalundborg og Holbæk-områderne, hvis vi skal have den her opgave løst fornuftigt, siger han.

13 kandidater kredset ind til en

I alt har tre lokationer været i spil – Svebølle i Kalundborg Kommune samt Svinninge og Jyderup beliggende i Holbæk Kommune, mens også Odsherred Kommune har budt ind på vaskeriet.  

Som det eneste parti stemte Dansk Folkeparti imod Jyderup og havde hellere set Svebølle.

Administrationen i Region Sjælland har undersøgt en række byggegrunde i de tre byer, og ifølge Jacob Jensen har forhold som jordforurening og adgangsveje givet udfordringer for de fleste af de grunde, som har været i spil til det nye vaskeri. To gange har den peget på Jyderup. 

Jacob Jensen fremhæver også en placering tæt på den kommende Kalundborg-motorvej som et plus i forhold til Jyderup.