¨

Regionerne og regeringen er enige om næste års økonomi

Politikerne i Region Sjælland valgte onsdag at give embedsmændene tilladelse til at skære i antallet af sengepladser på det planlagte supersygehus i Køge.

Danske Regioner og regeringen er blevet enige om penge til landets sygehuse det kommende år.

Danske Regioner og regeringen har på et møde i Finansministeriet torsdag indgået en aftale om næste års økonomi.

Aftalen er kommet på plads efter et forhandlingsforløb, hvor især spørgsmålet om travlheden blandt de ansatte på landets sygehuse har været i fokus.

- Vi har indgået en aftale, som sikrer en ansvarlig økonomisk ramme for regionerne. Det er nødvendigt, når vi ser på det begrænsede offentlige råderum de kommende år.

- Samtidig sikrer vi et trygt og godt sundhedsvæsen, som er et højt prioriteret område for regeringen, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i en pressemeddelelse.

Sygehusene har i mere end ti år skullet øge produktiviteten med to procent årligt.

Kan ikke løbe hurtigere

Danske Regioner, der driver landets sygehuse, har slået på, at de ansatte nu løber så stærkt, at der ikke længere kan effektiviseres lige så meget, som der er blevet i de seneste år.

Trods striden om effektivisering er det alligevel lykkedes regionernes formand, Bent Hansen (S), og Claus Hjort Frederiksen at indgå en aftale. Og det glæder også sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V).

- Vi har forhandlet en god økonomiaftale på plads med regionerne. Den løfter sundhedsområdet med 200 millioner kroner i 2017.

- Sammen med den økonomiske saltvandsindsprøjtning, som regeringen gav til sundhedsområdet sidste år, er der skabt rum for, at sygehusene kan øge kapaciteten, så patienterne hurtigt kan blive udredt og komme i den rette behandling, siger hun.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App