Region Sjælland støtter kultur

Fem regionale kulturprojekter får i dette efterår støtte fra Region Sjælland

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland støtter kulturprojekter. I efteråret 2008 er der ydet tilskud til:

Suså Festival
Suså Festivalen præsenterer ny musik den 29., 30. og 31. august på Grønnegades Kaserne i Næstved og i Sct. Mortens Kirke i Næstved.

Arrangørerne lover tre intense dage med syv solister og ensembler fra ind- og udland, en lyrik/musik-forestilling og et "Mød komponisterne"-arrangement i forbindelse med "Unge spiller nyt" - musik skrevet specielt til tre unge ensembler fra egnens musikskolers musikalske grundkurser.
Region Sjælland har støttet med 50.000 kroner
Mere information: www.susaafestival.dk

Kunsten i byen - byen i kunsten
Fra den 25. september 2008 til den 15. februar 2009 sætter udstillingen "Kunsten i byen - byen i kunsten" på Køge Skitsesamling fokus på kunstens rolle i det offentlige rum. Skal kunsten gøre byen skønnere og mere indbydende? Skal den give plads til kritik og politisk stillingtagen? Skal den øge turismen og generere økonomisk vækst? Eller skal den styrke lokalområdernes identitet og skabe grobund for dannelsen af en række nye fællesskaber? Med udgangspunkt i disse spørgsmål diskuterer udstillingen kunstens muligheder og vilkår i nutidens byrum.
 
Udstillingen er en del af et projektforløb om kulturel byudvikling i på Søndre Havn i Køge, som Region Sjælland har støttet med 500.000 kroner.
Mere information: www.skitsesamlingen.dk

350-året for Roskildefreden
Region Sjælland har ydet et tilskud på 250.000 kroner til en række arrangementer i anledning af 350-året for Roskildefreden i 1658. Her mistede Danmark Skåne, Blekinge og Halland.  Fra den 23. august til den 20. september vises f.eks. udstillingen "På Grænsen" i Lützhøfts Købmandsgård ved Roskilde Museum.
Mere information: www.roskildefreden.dk

Sanggrillen - børnekulturuge
I uge 43-44 er der fælles børnekulturuge på Midt- og Vestsjælland. Det er Kulturregion Midt- og Vestsjælland, der står bag den første fælles børnekulturuge for de otte kommuner i kulturregionen: Odsherred, Holbæk, Kalundborg, Sorø, Slagelse, Lejre, Ringsted og Roskilde.
I anledning af at det i år er sangens år, bærer årets børnekulturuge navnet "Sanggrillen" og får sang som tema. Ud over fælles aktiviteter for alle byerne - for eksempel operaforestillingen Volapyk for de 4-årige - vil der være aktiviteter i hver kommune. Region Sjælland støtter børnekulturugen med 155.000 kroner.

Billedkunstnerisk Grundkursus
For at tilbyde talentfulde unge mellem 15 og 25 år en mulighed for at videreudvikle deres talent inden for billedkunstområdet og opgradere kunstformidlingen lokalt og regionalt, vil der nu blive udviklet et fælles billedkunstnerisk grundkursus på tværs af kommunerne i Kulturregion Midt- og Vestsjælland. Projektet begynder i efteråret 2008. Region Sjælland har ydet et tilskud på 650.000 kroner.

360 grader rundt om musikken
360 grader rundt om musikken er et  projekt, hvor Storstrøms Kammerensemble fra Nykøbing Falster og bigbandet The Orchestra arbejder sammen. I efteråret 2008 skriver de tre komponister Svend Hvidtfelt Nielsen, Peter Jensen og Lars Møller til den særegne besætning.  Der spilles tre koncerter: den 5. november i Grønnegade i Næstved, den 6. november på Kulturfabrikken i Nykøbing F. og den 7. november på Stars i Vordingborg.
Region Sjælland har støttet med 200.000 kroner.
Mere information: www.chamberplayers.dk

Jagtens element - udstilling på Lolland-Falsters Stiftsmuseum
Fra den 3. oktober til den 15. februar 2009 vises udstillingen "Jagtens Element" på Lolland-Falsters Stiftsmuseum. Udstillingen beskæftiger sig med jagten som begreb. Ni anerkendte kunstnere fra Danmark og Tyskland har i samarbejde med kulturhistorikere og arkæologer fra museet skabt en udstilling, som er et "cross-over" mellem kunst og kulturhistorie. Region Sjælland har støttet projektet med 235.000 kroner.
Mere information: www.maribomuseum.dk