¨

Region Sjælland sakker bagud i behandling af patienter med blodpropper

I Region Sjælland vil man indføre nye former for undersøgelser af patienter med blodpropper i hjernen.

Region Sjælland behandler færre patienter med blodpropper i hjernen end andre regioner. Men nu vil de indføre nye undersøgelsesmetoder.

I Region Sjælland halter de efter de andre regioner, når det gælder behandlingen af patienter med en blodprop i hjernen. Det skyldes, at de endnu ikke har indført en en ny form for undersøgelsesmetoder.

Det fortæller DR P4 Sjælland.

Det har de andre regioner til gengæld. Det har betydet, at de har øget andelen af patienter, der får en medicinsk eller kirurgisk behandling.

I Region Sjælland er andelen til gengæld faldet til 19 procent. Det viser den seneste årsrapport fra Dansk Apopleksiregister.

Men til næste år vil Region Sjælland indføre den nye praksis. Dermed vil man formentlig i mange tilfælde få et længere tidsrum, hvor partienter med blodpropper i hjernen kan blive behandlet.  

Den beslutning glæder Flemming Damgaard Larsen (V), som er næstformand for Udvalget for Sygehusenes Behandlingstilbud i Region Sjælland.

- Det er selvfølgelig meget glædeligt, at man er i sygehusvæsenet i Region Sjælland er opmærksomme på det og gør noget ved det, så vi kommer op på samme niveau, siger han til DR P4 Sjælland.

Hos Hjerneforeningen fastslår formanden Lise Beha Erichsen overfor DR P4 Sjælland, at de nye undersøgelsesmetoder skal indføres så hurtigt som overhovedet muligt.

For det er vigtigt, at patienter og deres familier kan leve uden for store følgevirkninger af en blodprop i hjernen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App