Razzia mod skibusser

Færdselspolitiet har indledt årets jagt på skibus-chauffører, der sidder for længe bag rattet. De kommende uger vil skibusserne blive tjekket for at undgå alvorlige ulykker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I denne weekend er der for alvor kommet gang i de lange skiture mod alperne. Det samme er færdselspolitiets kontrol af busserne langs regionens motorveje og ved færgerne.

- Jeg synes, at det er helt i orden. Vi har nogle brodne kar i branchen, så det er godt, at det bliver undersøgt, siger Niels Lilleøre, der er buschauffør for Riis Rejser i Lemvig.

De næste uger vil færdselspolitiet tjekke sikkerheden for passagererne i skibusserne. Det er en del af en landsdækkende kontrol, og hvor patruljerne skal være ekstra opmærksomme på busserne, der kører sydpå. For få år siden var der flere alvorlige ulykker, og sovebusser blev forbudt i 2005.

Det mest væsentlige for politiet er at sikre sig at chaufførernes køre/hviletidsbestemmelser og hastighedsgrænserne bliver overholdt. De seneste år har politiet kunnet mærke, at busselskaberne er blevet bedre til at følge reglerne.

- Vi har generelt set en forbedring, og brancheforeningen er også blevet mere opmærksom på de problemer, der har været, siger Erik Mathen.

Færdselspolitiets kontrol fortsætter frem til slutningen af uge 9.