¨

Rævebestand under voldsomt pres

Foto: TV ØST

Flere rævefælder skal gøre livet mindre farligt for de fasaner, som jægerne sætter ud i naturen. Men Dyrenes Beskyttelse er vrede over nye regler. Regler, som giver bedre muligheder for at dræbe rævene.

Før måtte man kun sætte rævefælder op i nærheden af sit hus, men med de nye regler bliver det lovligt at sætte rævefælder op på hele ejendommens jord. Og det er et problem, mener Dyrenes Beskyttelse.

- Det åbner jo mulighed for, at man kan sætte fælder op ved alle rævenes huler, og så har de ikke en chance, siger Bjarne Clausen, som er Dyrenes Beskyttelses repræsentant i Vildtforvaltningsrådet.

Hvis de store godser for lov til at fange og aflive ræve året rundt på hele deres ejendom, Frygter Dyrenes Beskyttelse, at rævene helt bliver udryddet i nogle områder.

- Det virker mærkeligt, at en naturligt forekommende art som ræven, skal jages på den måde, for at gøre plads til de kunstigt opdrættede fasaner, alene for at man kan tjene penge på jagt, siger Bjarne Clausen.

I det nye regulativ hedder dog også, at man forpligter sig til også gøre noget for andre af naturens fugle og dyr, hvis man overhovedet skal have lov til at sætte fasaner ud til jagt.

- Der er jo ikke nogen idé i, at lave naturopretning, så fugle og dyr kan trives, hvis så ræven bare kommer og spiser det hele, siger formanden for foreningen Herregaardsjægeren, Kristian Stenkjær.

Derfor mener Kristian Stenkjær godt, at hensynet til naturen kan gå hånd i hånd med de interesser godsejere og jægere har i at tjene penge på jagt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App