Racehunde stjæles

Høje prisstigninger på racehunde har gjort dem attraktive for tyve. Skærtorsdag gik det ud over en ældre mand i Nykøbing Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Otte labrador-hvalpe - bare fire uger gamle - blev til syv efter et besøg Skærtorsdag eftermiddag.

- Det er frygteligt. Jeg kan ikke forstå, at man kan gøre sådan noget. Den kan ikke klare sig selv, siger Poul Erik Jensen, der fik stjålet én af sine hvalpe fra sit hjem i Nykøbing Sjælland.

En familie kom for at kigge på hundene, og her afledte et par store drenge Poul Erik Jensens opmærksomhed, inden familien sagde nej tak, fordi en labrador ville blive for stor. Da familien var kørt, kunne han konstatere, at der manglede en hvalp.

Hos Dansk Racehunde Union, der har 5.500 tusinde medlemmer, er det først gennem det seneste år, at man har oplevet problemet med stjålne racehunde.

- Modehundene er steget meget i pris. En hvalp kan koste op mod 18.000 kroner, så der er mange penge i det for tyvene, siger Bent Thuesen, der er formand for Dansk Racehunde Union.

Bent Thuesen har et stort netværk efter 20 år i branchen. Han hører også om stjålne hunde, der lider en grum skæbne.

- Vi ser flere og flere kamphunde, og de skal bruge nogle hunde for at øve sig og få skærpet det instinkt, siger han.

Tyveriet af labrador-hvalpen er meldt til politiet, som vil efterforske sagen efter påske, men Poul Erik Jensen er bange for, at det vil være for sent at prøve at redde så ung en hvalp, når den har været separeret fra moderen i en uges tid.