Problemer med Falcks GPS

I weekenden oplevede en mand fra Holbæk, at ambulancen havde problemer med at finde ud til hans bolig, fordi GPS'en viste forkert. Nu vil Falck have deres udstyr undersøgt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lægevagten besluttede søndag, at der skulle ringes efter en ambulance til Fjorddalsvej i Holbæk, hvor en mand havde fået det skidt. Det var ikke akut, og det var heldigt, for der var problemer med at finde derud.

- Da de kom herud, fortalte de at de næsten ikke kunne finde os. De har ligget og kørt rundt i en anden udstykning, siger Verner Olsen, som ambulancen skulle finde hjem til.

Og hos Falck erkender man, at der er problemer med at finde ud til Fjorddalsvej.

- GPSen viste os ned af en anden vej, hvor vi så skulle kunne køre igennem til Fjorddalsvej. Men den vej var bare spærret, siger Søren Andersen, Vagtcentralchef, Falck, Region Sjælland.

Og vejen har ifølge beboerne været spærret de seneste 12 år. I søndags betød fejlen bare et til to minutters ekstra ventetid, men sådan en forsinkelse kan få meget store konsekvenser ved mere akutte kørsler.

- Ved meget akutte sitautioner, som vi heldigvis ikke har så mange af, kan det få alvorlig betydning for patienterne, hvis vi mister minutter, siger ambulancelæge Tina Milde.

Men Falck ved ikke, hvad problemet med GPSen er.

- Det er selvfølgelig utilfredsstillende at vores udstyr ikke virker, og derfor vil jeg nu også sikre mig at alle GPSerne er opdaterede.

 

Falck har også kortbøger med i bilen, hvis GPSen giver problemer