Printede køreplaner i busser forlænges et halvt år: - Som at tisse i bukserne

Muligheden for at tage en printet køreplan i alle Movias busser på Sjælland forlænges frem til det ordinære køreplanskifte i juni 2020.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Movia giver en midlertidig håndsrækning til de ældre.

Muligheden for at tage en printet køreplan i alle Movias busser på Sjælland bliver nemlig forlænget frem til det ordinære køreplanskifte i juni 2020.

quote Det er ligesom at tisse i bukserne

May-Brit Horst, formanden for Ældrerådet i Lolland Kommune

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Movias bestyrelse besluttede samstemmende på bestyrelsesmødet 12. december 2019 at udvide overgangsperioden med et halvt år ekstra.

- Vi har i Movia lavet meget om i busruterne i hovedstadsområdet, og vi har lavet om i trafikinformationen på stoppestederne på hele Sjælland. Derfor har vi i bestyrelsen besluttet at forlænge den overgangsperiode, hvor kunderne kan hente en printet køreplan i bussen, så der bliver yderligere et halvt år til at vænne sig til det nye, udtaler Movias bestyrelsesformand Kirsten Jensen.

Formand for Ældrerådet: Som at tisse i bukserne

Formanden for Ældrerådet i Lolland Kommune, May-Brit Horst, har stået i spidsen for at få sat køreplaner op ved busstoppestedet, der fortæller hvornår bussen kører.

Men de er der ikke, og nu er de trykte køreplaner inde i bussen, der heller ikke mere.

- Vi var jo opmærksomme på at de trykte køreplaner i busserne ikke er der mere. Men at det her med de trykte køreplaner er forlænget, det er jo godt. Men det er ligesom at tisse i bukserne. Det varer kun en kort tid og så er det det, siger May-Britt Horst til TV2 ØST.

- Vi er ikke glade for den beslutning, for hvis folk kom med busserne, kunne de tage køreplanen og have liggende hjemme i skuffen. Og det kan de jo ikke mere nu.

Movia tilbyder trafikinformation på SMS

Beslutningen følges samtidig op af yderligere information og vejledning til kunderne om, hvordan man selv kan slå køreplanen op eller printe den fra DOT's hjemmeside, gratis kan få tilsendt en køreplan med posten, samt få adgang til liveopdateret trafikinformation blandt andet via SMS.

quote Samtidig med forlængelsen sætter vi fokus på at nå socialt udsatte grupper

Kirsten Jensen, Movias bestyrelsesformand

- Samtidig med forlængelsen sætter vi i informationsindsatsen fokus på at nå socialt udsatte grupper, hvor vi vil samarbejde med forskellige institutioner og tilbud, som allerede er i kontakt med disse borgere, siger bestyrelsesformand Kirsten Jensen.

- Vi har også fokus på borgere, der ikke er så fortrolige med det digitale såsom information om, at man gratis kan få tilsendt en køreplan, at man kan ringe til os på 7015 7000 og få hjælp over telefonen, eller sende en sms til 1250, hvis man har lyst til at prøve kræfter med det digitale.

Artiklen fortsætter under billedet.

May-Brit Horst, formand for Ældrerådet i Lolland Kommune.
May-Brit Horst, formand for Ældrerådet i Lolland Kommune. Foto: TV ØST

Informationsindsatsen vil herudover også have fokus på socialt udsatte grupper såvel som borgere, der ikke er så fortrolige med det digitale.

Movia sparer 0,8 millioner kroner

Beslutningen indebærer en årlig besparelser for Movia på 0,8 millioner kroner, når den er fuldt indfaset, primært fordi behovet for løbende at opdatere informationen på stoppestederne bliver mindre.

Udgiften til at forlænge omdelingen af printede køreplaner i alle Movias busser frem til juni 2020 forventes at udgøre 1,1 millioner kroner.

Men det giver formanden for Ældrerådet i Lolland Kommune ikke meget for.

- Jeg synes, det er småpenge i deres kæmpe regnskab. Det har vi også drøftet med dem. Det er måske ikke lige der, man skal spare, siger May-Britt Horst.

- Det er nogle år for tidligt. Inden for de næste fem år, vil der komme en generation, der vil være mere tryg for at bruge de digitale medier.