¨

Prinsesse uddelte legater til forskning i knogleskørhed

Sjællands Universitetshospital i Køge dannede rammen om uddelingen af legaterne på i alt 200.000 kroner.

I kraft af at være protektor for Osteoporoseforeningen uddelte Prinsesse Benedikte tirsdag tre legater til forskere som støtte i deres arbejde mod knogleskørhed. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Tirsdag besøgte Prinsesse Benedikte Sjællands Universitetshospital i Køge.

Her gav hun tre forskere hver et legat, som skal fremme deres arbejde og forskning i knogleskørhed.

Legaterne har en samlet værdi på 200.000 kroner, og bag uddelingen er Osteoporoseforeningen, som er glad for Prinsesse Benediktes engagement i foreningens arbejde, hvor hun er protektor. 

- Vi synes, det er så godt, at Prinsessen har sagt ja til at uddele legaterne. Det betyder noget for os synlighedsmæssigt, og det er et kvalitetsstempel, som jeg må sige mange tak for, siger Ulla Knappe, landsformand i Osteoporoseforeningen

Knogleskørhed betragtes som en folkesygdom, som op mod 450.000 danskere i dag anslås at have uden at vide det. Den har ikke nogen synlige ydre symptomer, før en sygdomsramt oplever et brud eller sammenfald.    

Modtagerne af de tre legater er Simon Winther, klinisk lektor, ph.d., læge fra Hjerteklinikken på Regionshospitalet Gødstrup, ph.d., Torben Harsløf fra Aarhus Universitetshospital og ph.d.-studerende Xenia Goldberg Borggaard fra Afdeling for Klinisk Patologi ved Odense Universitetshospital.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App