¨

Præstøofre raser mod efterskole

På Lundby Efterskole forstår de ikke, at politiet rejser sag mod dem efter Præstøulykken. De kalder sagen "mærkelig" og fremhæver desuden, at de fleste af ofrene i dag er kommet sig. Det vækker harme blandt de familier, der stadig kæmper for at deres børn skal komme sig efter ulykken.

I dag kæmper Katrine Torstensen stadig med følgevirkningerne fra ulykken på Præstø Fjord. Hun tager stadig angstdæmpende medicin, og derfor bliver hun stødt af bestyrelsesformandens udtalelser, når han i medierne melder ud, at de fleste af eleverne, der var involveret i ulykken, i dag har det godt.

Af de 13 elever, der var ombord på båden ved ulykken er en i dag svært hjerneskadede. Andre er stadig i gang med genoptræningen, mens nogen ligesom Katrine er begyndt på en ungdomsuddannelse. Katrine Torstensen lider i dag fortsat af blandt andet sløret syn og koncentrationsbesværer. Hun er en af dem der sluppet med færrest mén, og derfor bliver hun stødt af bestyrelsesformandens udtalelser

- Det føles som om han pisser på os, når han bare udtaler sig om noget han ikke har undersøgt, siger hun.

I går kom det frem, at skolen og dens forstander vil blive sigtet for uagtsomt manddrab, og derefter  kritiserede bestyrelsesformanden for Lundby Efterskole Bjarne Rasmussen, at der overhovedet bliver rejst en sag, da han udtalte:

- Det er en mærkelig sag i relation til, at vi mener, at der er nogle regler som vi har overholdt.

Katrines mor, Karina Onsberg Torstensen mener, at skolens opførsel og udtalelser er uforståelige

- Det virker som de hele tiden forsøger at løbe fra deres ansvar, og når de så samtidig udtaler sig om, hvordan børnene har det uden at have undersøgt det ordentligt, så bliver jeg ærlig talt rasende, fortæller hun.

Det har i dag hverken været muligt at få en kommentar fra bestyrelsesformand Bjarne Rasmussen eller andre fra ledelsen på Lundby Efterskole.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App