Polsk eller dansk?

Byggeriet stagnerer, og det er blevet lettere at få en håndværker. Men er det stadig billigst med en polsk eller en dansk af slagsen? TV2 Øst har lavet et lille pristjek på udenlandsk arbejdskraft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Birger Püschl skal have bygget helt nyt hus i Glumsø. I øjeblikket overvejer han, om håndværkerne skal være danske eller udenlandske.

- jeg har hørt at de bruger mange timer og arbejder meget ihærdigt de udenlandske håndværkere, siger Birger Püschl.

Han lægger dog ikke skjul på, at det er prisen, han er mest interesseret i. Derfor tjekker TV2 Øst, hvad en række håndværkere skal have for en af opgaverne i huset, nemlig et nyt badeværelse.

Vi bestiller et prisoverslag på opsætning af amaturer, bad, varme i gulvet, og nye fliser, alt sammen i standardmaterialer.

Kim Skovgaard Hansen fra Vordingborg kan klare opgaven for 64.225 kr incl. moms mens JN service i Sorø skal have hele 125.000 kr for arbejdet.

Til sammenligning skal firmaet Nemt og Billigt have 73.000 kr. incl. moms for arbejdet. Premex forlanger 67.500 kr. og håndværkerne fra Minerwa i Sorø kan klare det for kun 59.500 kr. Det er halv pris i forhold til det dyreste danske tilbud. Kun Nemt og Billigt har en dansktalende kontaktperson.