¨

Politisk krav om skærpet beredskab efter skolebrand

Beredskabet omkring de lollandske skoler skal skærpes. Efter flere brande skal alle episoder indberrettes. Derved håber man, at problemerne bliver taget i opløbet

Det skal være trygt at gå i skole på Lolland. Nu skal selv de mindste "drengestreger" indberettes, så skolerne via SSP-samarbejdet kan gribe ind, før noget udarter sig. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Den politiske ledelse i Lolland Kommunes børne- og skoleudvalg sikrer sig nu et skærpet beredskab omkring de lollandske skoler. Det sker efter tre tilfælde af påsatte brande med branden i går på Møllemarkskolen i Nakskov som den alvorligste.

Formanden for børne- og skoleudvalget, Tom Larsen (V) var hele dagen i går i kontakt med skolelederne og skolesektoren, og sagen vil blive fulgt op på et skoleledermøde i morgen.

- Der melder sig mange spørgsmål i forbindelse med sådanne påsatte brande. Hvorfor sker det? Hvem står bag? Kunne det være forhindret? Det allervigtigste er, at vi nu får tacklet situationen og får skabt tryghed omkring det at gå i skole, men det er også vigtigt ikke at overreagere. Det er altså en hårfin balance, siger udvalgsformand Tom Larsen.

- Det er vigtigt, at det står lysende klar for både forældre og elever, at vi tager brandene alvorligt, og at vi vil gøre, hvad der overhovedet står i vor magt for at hindre gentagelser. SSP-samarbejdet og skolepsykologerne er involveret, skoleledelserne og lærerstaben tager fat omkring interne samtaler med eleverne og ekstern information til forældrene, siger Tom Larsen.

Samtlige skoler gennemgås sikkerhedsmæssigt, og evakueringsplaner afprøves, så de sidder lige under huden og ikke først skal findes i et ringbind i en tilfældig reol.

- Jeg vil godt slå fast, at ledelse og personale på Møllemarkskolen har tacklet situationen i går særdeles professionelt, og nu tager vi altså vore forholdsregler på alle skoler i kommunen. Det indebærer blandt andet, at selv de mindste "drengestreger" og episoder skal indberettes, så vi får mulighed for at gribe ind, før noget udarter sig, siger Tom Larsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App