¨

Politisk bekymring for Samariten

Foto: TV ØST

De seneste dages historier om, hvorvidt Samariten overhovedet kan skaffe penge til at køre ambulancer på Sjælland, skaber nu panderynker hos flere politikere på Christiansborg. SF vil have en forklaring fra sundhedsministeren.

Her 9 måneder inden svenske Samariten skal overtage ambulancetjenesten i Region Sjælland, har firmaet stadig ikke finansieringen på plads. Og i går erkendte den nyudnævnte leder af Samaritens danske afdeling Jørn-Ole Didriksen, at de har vundet opgaver, der er større end de er forberedte på.

- En række omstændigheder omkring Samaritens overtagelse af dansk ambulancedrift bør vække bekymring, siger SF’s sundhedsordfører Jonas Dahl.

Han peger på, at firmaet stadig mangler 258 mio. kr. til finansieringen af de danske aktiviteter, og at de oven i købet har en milliongæld hængende på driften i Sverige.

- Samariten skal ud og skaffe enorme beløb på et kriseramt lånemarked, og det lover ærlig talt ikke godt for leveringssikkerheden, siger Jonas Dahl.

Også hos Venstre vækker Samariten nu også interesse.

- Det er selvfølgelig bekymrende. Det er aldrig rart at høre historier om, at mange tilsyneladende mener, Samariten ikke kan klare opgaven. Men det er jo politikerne i Region Sjælland, der har ansvaret og jeg har fuld tillid til at de kan løse opgaven, siger Sorø-politikeren Louise Schack Elholm, der sidder i sundhedsudvalget.

Samariten har endnu ikke tegnet overenskomst med de danske reddere, og det er stadig usikkert, om de vil deltage i uddannelsen nyt ambulancepersonale.

Jonas Dahl fra SF har nu stillet spørgsmål til sundhedsminister Jakob Axel Jensen og bedt ham redegøre for, dels om han vil se nærmere på Samaritens økonomi, samt sikre, at der bliver uddannet tilstrækkeligt med reddere i det nye beredskab.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App