Politikere kræver indsats overfor vindmøller

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti kræver handling fra klimaminister Connie Hedegaard (K) efter endnu et uheld med en vindmølle. Ministeren skal garantere vindmølle-sikkerheden, lyder kravet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Både højre og venstre side i Folketinget kræver nu, at klimaminister Connie Hedegaard (K) får styr på de løbske vindmøller. Kravet kommer, efter at endnu en vindmølle, der står i Sidinge øst for Vig i Odsherred, har mistet sin ene af tre vinger.

- Det er jo ikke helt ufarligt, når møllerne falder fra hinanden, hvad vi jo så under stormen fredag, hvor en vindmølle ved Hornslet, der løb løbsk, spredte vragdele over et område, der var langt større end sikkerhedsafstanden, siger Dansk Folkepartis energiordfører, Morten Messerschmidt til Ritzau.

Socialdemokraternes energiordfører, Mette Gjerskov, forlanger også en redegørelse fra klimanisteren om sikkerheden ved vindmøller samt en vurdering af, om der bør stilles yderligere krav til sikkerheden for vindmøllekonstruktioner.

- Danskerne skal ikke risikere at få en vinge fra en vindmølle i hovedet, når de er på tur i det grønne. Derfor vil vi sikre, at vindmøllerne er konstrueret så sikkert, at de ikke taber vingerne eller løber løbsk, når det stormer, siger Mette Gjerskov.

/Ritzau