Politikere bevilger sig selv lønforhøjelse

Samtidig med at Næstveds politikere sætter skatten op for at få penge i kassen bevilger de hinanden lønforhøjelse. Det skriver Sjællandske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indbyggertallet i Næstved Kommune har rundet 80.000 indbyggere, og det giver politikerne mulighed for at få flere penge for deres politiske arbejde.

Borgmester Henning Jensen (S) er den eneste af byrådets 31 medlemmer, der er fuldtids-ansat. Han får en pæn lønforhøjelse, fordi indbyggertallet er steget.

Kommunens førstemand har udsigt til en årsløn på 757.611 kroner i 2008. I år må han "nøjes" med 676.864 kroner.

Men formændene for byrådets såkaldt stående udvalg kan også se frem til mere tyngde i lønposen. Næste år giver formandsposten 151.522 kroner. I år hæver formændene 135.372 kroner.

De menige medlemmer af et udvalg får også mere i posen. Borgmester Henning Jensen oplyser, at alle udvalgsmedlemmer får det samme. Det vil kræve en omfattende administrativ indsats at aflønne folk efter antal møder.

- Helt retfærdigt bliver det aldrig. Nogle udvalg har måske ikke så mange møder, men til gengæld skal byrådsmedlemmerne deltage i mange borgermøder. Her ydes ikke honorar, siger Henning Jensen til Sjællandske.