Politigård til leje

Borgmester Lis Tribler, Slagelse, langer ud efter politiet. Det sker fordi politiet nu vil udleje halvdelen af politigården i Slagelse. Borgmesteren frygter at det betyder ringere service til borgerne, men det afviser politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu kan halvdelen af lokalerne på politigården i Slagelse lejes af interesserede erhvervsdrivende.

Det er finansministeriet, der har anmodet alle statslige institutioner om at spare på udgifterne til husleje.

- Jeg frygter, at borgerne må se dårlig politiservice i øjenene, når politiet rømmer halvdelen af politigården i Slagelse, og udlejer de ledige lokaler, siger kommunens socialdemokratiske borgmester Lis Tribler.

Men ifølge politiet er der ikke noget at komme efter.

-Vi giver borgerne den samme service om hidtil. Det er drabsafdelingen og efterforskningsgruppen for organiseret kriminalitet, der flyttes til Vordingborg, begge afdelinger der betjener hele politikredsen, og ikke kun Slagelse kommune. Det er flytningen af de to efterforskningsafdelinger, der giver tomme lokaler på politigården. Den daglige betjening af borgerne i Slagelse kommune ændres ikke, siger chefpolitiinspektør Lars Harvest, Sydsjælland og Lolland-Falster politi.

Chefpolitiinspektøren tilføjer, at udlejningen af de tomme lokaler ikke har noget med politireformen at gøre. Det er udelukkende kravet om at spare på huslejeudgifterne, der ifølge politiet spiller ind.