¨

Politiets råd om narkotika vækker foragelse

Foto: TV ØST

Midt- og Vestsjællands Politi kritiseres for deres opfordring til festivalgæster.

Midt- og Vestsjællands Politi råder festivalgæster til kun at indtage stoffer, de selv har med. Det råd vækker foragelse blandt flere politikere, skriver Politiken.

Natten til mandag døde en 20-årige mand på Roskilde Festival efter indtagelse af narkotika, han tilsyneladende havde købt på campingområdet.

Dødsfaldet fik efterfølgende vicepolitidirektør Per Heide Sørensen fra Midt- og Vestsjællands Politi til at komme med følgende opfordring:

- Lad være med at tage noget, man ikke ved hvad er. Medbring selv de ting, man skal tage. Hvad enten det skulle være drikkevarer, og hvis det skulle være narkotika - få det de steder, hvor man kender folk, lød formaningen fra vicepolitidirektøren.

Men udtalelsen vækker foragelse blandt flere politikere.

- Det sender jo et forkert og helt misforstået signal til unge mennesker om, at det er fuldstændigt ufarligt at tage hårde stoffer, når blot du ved, hvem du har købt det af. Intet kunne være mere forkert. Det svarer jo lidt til, at politiet i morgen går ud og siger, at hvis du bare føler, at du selv har kontrol over situationen, så må du gerne køre over for rødt, siger Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde.

Kritikken bakkes op af blandt andre Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt.

Vicepolitidirektør Per Heide Sørensen, mener det er uretfærdigt at fokusere på hans udtalelse om, at festivalgæsterne skal tage deres stoffer med hjemmefra:

- Jeg har sagt mange gange, hvilket er min klare holdning, at stoffer er ulovlige, og at man skal holde sig helt fra dem. Hvis man ikke kan det, så er det bare et godt råd, at man skal vide, hvad det er man tager. Det handler om, at vi ikke skal have nogle, der kommer til skade eller ligefrem dør af det, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App