Politiet lod spritbilist køre

"Det er fint, hvis du selv kan stoppe ham og tage nøglerne", lød beskeden fra Midt -og Vestsjællands politi til den mand, der anmeldte spritbilisten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anlægsgartner Jesper Eitel var ved at tanke sin bil på OK-tankstationen i Ruds Vedby nord for Slagelse, da en fuld mand kørte ind på tanken:

- Han starter med at køre ind i en skraldespand og derefter vakler han ud af bilen med en smøg i munden og begynder at tranke bilen, forklarer Jesper Eitel til TV2 ØST.

Anlægsgartneren har ikke lyst til selv at gå i klinch med manden, men da han slingrer ud fra tankstationen følger Jesper Eitel efter. Han vil have politiet til at stoppe ham, for manden har meget svært ved at køre lige og rammer flere gange kantstenen - men det er ikke det værste:

- Han slingrer meget og er flere gange ved at køre ind i de modkørende biler. Det er helt oplagt at der er en stor risiko for at det vil ende galt.

Mens Jesper Eitel ligger bag ved spritbilisten ringer han til politiet - men de har ikke tid:

- Vi havde et stort skyderi i Roskilde på det tidspunkt og havde ikke mulighed for at sende en vogn ud. Men jeg er bestemt ikke enig i den besked borgeren åbenbart har fået - om at han selv kan forsøge at stoppe spritbilisten. Borgerne skal ikke begynde at lege politi, siger kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen fra Midt - og vestsjællandspoliti. Han afviser i øvrigt at den manglende indsats skulle skyldes politireformen.

- Nej, det her er noget der kan ske - selvom det er beklageligt. Jeg kan ikke stå her og afvise at det sker igen, det ville være utroværdigt. Det skete også sidste år og vil ske igen, siger Carsten Andersen.

Indehaver af Ok-tankstationen i Ruds Vedby, Finn Hansen, bekræfter at der på hans overvågningsbilleder er en meget beruset mand, der tanker fredag eftermiddag lidt over fem om eftermiddagen. OK Benzin vil dog ikke udlevere billederne til pressen - kun til politiet.

Om politiet vil gøre noget ved sagen ligger endnu ikke fast.