Politiet jagter tyveknægte

En familie på rolig villavej havde indbrud i nat. Og gerningsmanden, han er allerede anholdt. Slagelse politi har taget en beslutning. De vil sætte ind over for indbrud - til gengæld må lidt tungere sager vente

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skuffer og skaber blev endevent da en tyv i nat brød ind hos familien Jensen. Tyven fik fingrene i familiens digitale kamera, en mobiltelefon, kontanter og et hævekort. Samtidig løb tyveknægten med nøglerne til bilen og til huset. Derfor har Jørgen Jensen i dag haft besøg af låsesmeden.

-Vi har det ikke godt med indbruddet. Det skete mens vi lå og sov, og det er ikke rart at tænke på, siger Jørgen Jensen, der bor i et villakvarter i Slagelse.

Antallet af indbrud og tyverier i Slagelse er nærmest eksploderet. I løbet af week-enden modtog politiet anmeldelser om 27 trick- og lommetyverrier og ikke fære end 58 indbrud.

Derfor har politiets nu besluttet, at sætte alle styrker ind på opklaring af de mange indbrud.

- Vi flytter mandskab, der har med vold og narko at gøre over til det, der har med tyveri og indbrud at gøre, forklarer vicepolitiinspektør Jan Schmidt, Slagelse.

Dermed får den tungere kriminalitet lidt lavere prioritet. Men slagelse politi følger til gengæld op på mange politikeres opfordringer om mere politi - tættere på borgerne - i forbindelse med den udskældte politireform. Men Slagelse politi får ikke flere medarbejdere.

-Det er tordenskjolds soldater vi flytter rundt på, vi får ikke flere resourcen end dem vi har fået tildelt, erkender vicepolitiinspektør Jan Schmidt.

Men meget tyder på at tyveriplagede borgere ser en lysere fremtid i møde. Tyveriet hos Jørgen Jensen i nat, blev opklaret i løbet af eftermiddagen, hvor det lykkedes Slagelse politi, at anholde gerningsmanden.

Se mere om den historie i vores udsendelse kl. 19.30