Politiet glemte deres egen efterlysning

En mand fra Nakskov fik en overraskende besked, da han ringede til politiet for at fortælle dem, at han havde fundet en efterlyst kvinde. Politiet havde glemt, at de havde efterlyst hende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man skulle tro, at Sydsjællands og Lolland-Falsters politi ville blive glade for at høre, at en efterlyst kvinde var blevet fundet i Nakskov.

Men da Jan Koch fra Nakskov ringede til politiet onsdag morgen, fordi han havde fundet en efterlyst, psykisk syg kvinde, fik han en noget overraskende besked.

- Jeg kom igennem og forklarede situationen. Så spurgte politimanden: "Har vi efterlyst nogen?", fortæller Jan Koch til Lolland-Falsters Folketidende.

Jan Koch blev hos den forkomne kvinde, indtil politiet dukkede op. Han er vred over politiets håndtering af sagen.

- Politiet har ikke håndteret det her særligt professionelt, siger Jan Koch til Lolland-Falsters Folketidende.

Sagen er ikke enestående. I december måtte urmageren Per Møller fra Nakskov sidde ovenpå en bevæbnet tyv i tre kvarter, før politiet dukkede op. 

Årsagen var ifølge politiet, at de ikke havde nøgle til den aflåste politigård, så betjentene kunne ikke hente deres politibil.

Jan Koch frygter, at den slags sager vil sætte sig præg på Lolland og Falster.

- Hvordan kan man også tro, at flere vil bosætte sig her, når man tømmer området for ret, politi og læger? Vi kunne lige så godt bo på en øde ø, mener Jan Koch.

Den psykisk syge kvinde blev senere indlagt på Oringe.