Politiet fandt lager med ulovlig doping

Politiet opsøgte 26 private adresser i Jylland og på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk politi deltog mandag i en internationalt koordineret aktion mod importører af anabolske steroider fra Kina.

De medbragte en sigtelse og en ransagningskendelse, da beboerne var mistænkt for at købe anabolske steroider på internettet. I mindst ét tilfælde fandt politiet et meget stort og velorganiseret lager, hvor formålet med de ulovlige dopingmidler øjensynligt var at sælge dem videre.

Tilsvarende aktioner fandt sted i USA og en række europæiske lande, oplyser vicepolitiinspektør Kim Kliver fra rigspolitiet.

- Vi kunne identificere de 26 ud fra materiale, som vi har fået i hænde. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi fortsætter aktionen, siger Kim Kliver til Ritzau.

Foruden det store lager - som blev konfiskeret af Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi - fandt politiet også flere andre steder steroider i så store mængder, at importørerne åbenbart havde til hensigt at sælge dem videre.

- De kan opnå en stor fortjeneste på videresalg og tager ikke hensyn til de skadevirkninger, som steroiderne har. Nogle har fejlagtigt troet, at import af steroider er en farbar vej uden om myndighedernes kontrol på linje med narkohandel. Men aktionen beviser, at vi har et godt internationalt samarbejde, siger Kim Kliver.

Den internationale aktion udgår fra det amerikanske narkopoliti, Drug Enforcement Agency, som har døbt aktionen "Raw Deal". Den amerikanske efterforskning har påvist, at kinesiske bagmænd har solgt det muskelopbyggende kunstige hormon til købere over hele verden, også Danmark.