Politiet erkender problem med at takle psykisk syge

Rigspolitiet offentliggør torsdag en rapport om de sidste fem års skudepisoder. Arbejdsgruppen erkender, at politiets indsats i situationer med psykisk syge ikke har været optimal

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 16 ud af 23 sager, hvor politiet skød og ramte en person, havde vedkommende en afvigende psykisk adfærd. Det konkluderer en arbejdsgruppe nedsat af Rigspolitiet.
 

Gruppen anbefaler en opdatering af politiuddannelsen, skriver Politiken.
 

Eet af de tilfælde, hvor borgere blev dræbt af politiskud, foregik i  november sidste år i  Ørslev ved Vordingborg. Her blev en  mand sidst i 30'erne dræbt af to skud i overkroppen. Han truede angiveligt to politifolk med en stor kniv.

Rigspolitiet offentliggør torsdag en rapport om de sidste fem års skudepisoder. Arbejdsgruppen erkender, at politiets indsats i situationer med psykisk syge ikke har været optimal og fremhæver, at politiuddannelserne i England og Tyskland i højere grad end den danske lægger vægt på at forebygge brugen af våben med de såkaldte 'Stop og tænk'-metoder. Metoderne giver politifolk en række handlemuligheder baseret på psykologisk indsigt og forståelse.