Politiet advarer mod tricktyve

De mange tricktyverier den seneste tid får nu politiet til at advare specielt ældre borgere om de opfindsomme kriminelle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De spørger om vej til lufthavnen, sygehuset eller andre steder, og mens du er optaget af at hjælpe, stjæler de dit dankort. Sådan foregår tricktyverier ofte, og de mange af slagsen den seneste tid får nu politiet til at advare specielt ældre om at passe på.

- Politiet vil selvfølgelig gerne samarbejde med ældreorganisationer, pensionistforeninger, Ældresagen og så videre for at fortælle, at der den her form for tricktyverier og for at forhindre, at typisk ældre mennesker bliver ofre for den her type kriminalitet, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Glemte at skjule koden

I mandags var Bodil Dall ude for, at en tricktyv stjal hendes dankort og 11.000 kroner på kontoen efterfølgende. Da hun skulle til at betale sine varer i Rema1000 i Holbæk, fik hun formentligt afluret sin pinkode.

- Jeg fornemmede en skikkelse bag mig, og så havde jeg tastet min kode og tænkte: det var dumt, jeg holdt jo ikke hånden over, siger hun.

Går ud over tilliden

På parkeringspladsen fik hun fraslistet sit dankort, da en mand spurgte om vej til lufthavnen, og senere blev der hævet 11.000 kroner på kortet.

- Det er da rigtigt væmmeligt at tænke på. Man føler sig ja...misbrugt. Det er rigtigt grimt, og det går jo ud over tilliden mellem mennesker. Det, synes jeg, er trist, siger Bodil Dall.

Alene de seneste 14 dage har der været 23 tilfælde af tricktyverier i de 2 politikredse her i regionen, og Ældrerådet i Holbæk er glade for, at politiet nu advarer borgerne.

- Jeg synes, det er en rigtig god ide, at politiet gør opmærksom på, at der er nogen problemer omkring tricktyverier i forhold til de svageste ældre i vores samfund, Steen-Kristian Eriksen, formand for Holbæk Kommunes ældreråd.

Tænk jer om

I Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har de ikke været ude med en decideret advarsel om tricktyvene, men minder løbende folk om at være påpasselige. Specielt sommertiden er højsæson for tricktyve, der udnytter, at flere er ude og lette at komme i kontakt med.

- Typisk er tricktyvene af udenlandsk herkomst og vil sælge smykker, knivsæt eller spørger om vej, og vi kan kun opfordre til, at folk tænker sig om, når de bliver kontaktet på gaden, siger politiinspektør Steen Nørskov, der er leder af beredskabet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.