Politiaktion på Kalundborg Gymnasium og HF

Politiet er lige nu i gang med en aktion på Kalundborg Gymnasium og HF efter tip om misbrug af stoffer på stedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skoledagen på Kalundborg Gymnasium og HF er begyndt noget anderledes end ellers. Klokken 8.20 mødte politi og et 2-cifret antal hunde op på stedet.

- Vi har fået informationer om, at nogen misbruger stoffer på skolen, og med en aktion vil vi gerne sende et stærkt signal om, at stoffer under ingen omstændigheder hører hjemme på en uddannelsesinstitution, siger Per Kragh, leder af lokalpolitiet i Kalundborg.

Skolen kontaktede politiet

Det er skolen selv, der har kontaktet politiet for at få stedet undersøgt, efter at forældre har henvendt sig med bekymringer om stoffer på skolen. Derudover er aktionen et samarbejde mellem SSP og misbrugscenteret.

Per Kragh pointerer, at Kalundborg Gymnasium og HF ikke nødvendigvis er værre end andre steder, når det kommer til indtagelse af narkotika, men politiet og samarbejdspartnerne vil gerne lade de unge vide, at stoffer ikke er o.k.

- Det er ikke et succeskriterium i sig selv at finde stoffer i dag. Det er mere det at få sendt et signal til de unge og få fortalt, at de kan få noget hjælp, hvis de har et misbrug. Vi har før set, at aktioner som de her fører til øget fokus på emnet, siger Per Kragh, der også tilføjer, at forældrene allerede i eftermiddag har mulighed for at få mere at vide om, hvad der lå bag aktionen.

Aktionen sluttede omkring klokken 10.15. Per Kragh vil ikke ud med, hvorvidt der er fundet stoffer på skolen.