PLO: Særlig bus løser ikke problemerne med lægemangel

En bus, der transporterer de praktiserende læger fra deres hjem og ud til yderområderne, kan ikke løse lægemanglen. Det fastslår PLO.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er en god idé, men det ser ikke ud til at være løsningen på lægemanglen.

Sådan lyder reaktionen fra formanden for Praktiserende Lægers Organisation Sjælland, Ulrik Hesislev om en læges tiltag med at indrettet en bus, så hun kan udnytte transporttiden fra hjemmet og til lægepraksissen på Lolland til at arbejde. 

Stor mangel på læger

Det er et stort problem at tiltrække praktiserende læger til yderområderne. Læge Christina Svanholm vil heller ikke selv bosætte sig i Nysted på Lolland, hvor hun har praksis, og derfor har hun i stedet fået Region Sjælland til at stille en bus til rådighed, som hun har fået indrettet med kontor og internetforbindelse til formålet.

- Det er en god idé at bruge transporttiden til arbejdstid, men det løser ikke vores lægedækningsproblemer, der skal noget helt andet til, siger Ulrik Hesislev.

Han peger på, at det vil være noget nær en umulig logistisk opgave at transportere et større antal praktiserende læger fra københavnsområdet og til forskellige lægepraksisser rundt om på Sjælland.

- Det løser ikke vores lægedækningsproblemer, der skal noget helt andet til, siger han.

Brug for bedre arbejdsvilkår

Hvis man skal lægemanglen til livs, skal man i stedet lokke med bedre arbejdsvilkår, mener han.

- Der er flere hundrede læger, der arbejder i Norge, fordi der er gode arbejdsforhold. Det må være muligt at lokke nogle af dem til Sjælland, siger Ulrik Hesislev og fortsætter:

- Lige nu er der samme vilkår for lægerne, når de arbejder i Ballerup, som hvis de arbejder i Nakskov. Der er intet incitament for dem til at tage ud til yderområderne, og derfor er der den her affolkning, som bare fortsætter, fastslår han.

PLO og Region Sjælland skal se på vilkårerne for de praktiserende læger til foråret.