Plakater med disneyfigurer og fodboldspillere - Region Sjælland gør klar til vaccination af 12-15-årige

Plakater af kendte sportsudøvere, kattekillinger og youtubere skal være med til at give en tryggere oplevelse til de yngste.

Fra på fredag er det de 12-15-åriges tur til at få første stik mod coronavirus i Region Sjælland.

Og for at gøre oplevelsen mere tryg har Region Sjælland taget en række initiativer, fortæller Hanne Schjønning Nielsen, funktionschef, Det Nære Sundhedsvæsen samt drift-ansvarlig for test og vaccination i Region Sjælland. 

- Vi har lagt os i selen for at blive gode til at skabe en relation til de unge, der kommer her, så de kan få en god oplevelse, når de bliver vaccineret.

Artiklen fortsætter under billedet...

Vaccination af unge
Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Idolplakater og mere tid

En af regionens tiltag er at sætte plakater op i vaccinationsbåsene. 

I Arena Næstved er væggene blandt andet prydet med Fortnite, Snapchat, håndboldstjernen Mikkel Hansen, computerspil, youtubere og hundehvalpe. 

Personalet i vaccinationscentrene har desuden fået hjælp og vejledning til håndtering af børnene af regionens børnesygeplejersker.

Derudover er der sat dobbelt så meget tid af til hver enkelt vaccination.

- Det handler om at skabe en relation til et barn eller et ungt menneske samt dets forældre. Det handler om at skabe tillid, og det handler om at kommunikere til barnets forståelse, så barnet er helt med på, hvad der skal ske, siger hun.

Men er børnene ikke på forhånd med på, hvad der skal ske, når deres forældrene tager dem herhen?

- Jo, det kan man godt sige. Men vi oplever på testområdet, at der godt kan komme uenigheder mellem barn og far og mor, når de først når frem, siger Hanne Schjønning Nielsen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Hanne Schjønning Nielsen tror på, at tiltagene kan gøre vaccinationsoplevelsen mere tryg for de unge.
Hanne Schjønning Nielsen tror på, at tiltagene kan gøre vaccinationsoplevelsen mere tryg for de unge. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Udvalgt personale

Hanne Schjønning Nielsen oplyser desuden, at regionen har udvalgt personale til opgaven med at vaccinere de 12-15-årige.

- Det er selvfølgelig spændende men også angstprovokerende for nogle af vores medarbejdere, så vi har håndplukket medarbejdere til den her opgave. Det skal være nogle, der er trygge ved det og kan gøre et godt stykke arbejde med at vaccinere landets børn og unge, siger hun.

Region Sjælland regner med at vaccinere 1000 12-15-årige om ugen ved første stik, og 2000 om ugen ved andet stik.

Hundehvalpe og disneyfigurer skal gøre børnene mere trygge i vacciationscentrene.
Hundehvalpe og disneyfigurer skal gøre børnene mere trygge i vacciationscentrene. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST