Plakat-hærværk vækker forargelse

I en valgkamp gælder alle kneb. Men nogle gange går de beskidte tricks over stregen. Det skete i aftes, da unge fra Enhedslisten blev sigtet for hærværk. De havde spraymalet på valgplakater fra Venstre og Dansk Folkeparti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er da ærgerligt at føre valgkamp på den måde. For valgkamp er jo demokratiets festdag, og for mig svarer det lidt til at rive julepynten ned for tidligt - selvom jeg ikke er lige så køn som julepynt.

Det fortæller Karsten Nonbo, der er folketingtingskandidat for Venstre.

Han er én af de politikere, som har fået overmalet sine valgplakater med spraymaling. Hærværk som er begået af unge fra Enhedslisten. 

Hos Dansk Folkeparti - der også fik malet på deres valgplakater - er man også hård i kritikken af de unge spraymalere.

- Jeg synes, det er meget udemokratisk. Og jeg er faktisk fortørnet over, at man ikke kan respektere, at alle partiernes valgplakater kan få lov til at hænge, fortæller folketingskandidat Carl Christian Ebbesen.

Hærværket blev begået i går aftes i Næstved, og gerningsmændene blev taget på fersk gerning af politiet.

Hos Enhedslisten ærgrer man sig godt og grundigt over sagen.

- Vi synes, det er uacceptabelt. Alle partiers plakater skal have lov at hænge. Uanset hvem man er, og om man kan lide de folk, og de holdninger de står for, siger Thomas Bugge, der er folketingskandidat i Sjællands Storkreds. 

Enhedslisten vil ikke gøre noget konkret ved de tre unge medlemmer, men de har alligevel fået en advarsel.

- Vi har indskærpet over for dem, at det vil vi ikke finde os i. Og vi har snakket med vores ungdomssekretariat og sagt, at det skal man ikke gøre, afslutter han.

De tre hærværksmænd risikerer nu bødestraf.