Pizzeriaer snuppet i kontrolaktion

Endnu engang SKAT konstatere, at maneg pizzeriaer snyder med kontrakter og vennetjenester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

13 pizzeriaer fik fredag aften besøg af medarbejdere fra SKAT Køge, der gennemførte en kontrol aktion i samarbejde med politiet i Ringsted og Køge.

Trods forudgående varsel om aktionen bl.a. gennem annoncering i de lokale dagblade, havde mange alligevel ikke ansættelsespapirer på de ansatte og regnskaberne var ikke i orden, fortæller afdelingsleder i SKAT Køge, Kjeld Westergaard, til DR P4 Sjælland.

Der blev i alt foretaget 60 interviews med ansatte og indehavere: To oplyste at de udførte vennetjenester. Fire fortalte at det var første arbejdsdag. To arbejdede på trods af, at de modtog sociale ydelser. To steder lå ansættelseskontrakterne klar, dog uden at de var dateret. Et sted vil levnedsmiddelkontrollen komme på opfølgende besøg, fordi de ansatte overnatter i baglokalet, endelig stak én af da SKAT og politi dukkede op.

"Billedet er stort set det samme som det altid har været når vi laver kontrolaktioner mod pizzeriaer, indehaverne vælger ikke at følge reglerne, for gør de det, så kan de ganske ikke overleve. Der bliver ikke betalt skat af lønningerne og der bliver ikke svaret moms af omsætningen. Flere steder var man end ikke i stand til at fremvise kasserapporter," siger Kjeld Westergaard, til DR P4 Sjælland.