¨

Pharmacosmos: Aftale på 750 millioner kroner

Foto: TV ØST

Efter at have landet en stor aftale med en schweizisk virksomhed, på 750 millioner kroner, så er Holbæk virksomheden klar til at indtage USA.

Et halvt år skulle der gå, før medicinalvirksomheden Pharmacosmos kunne skrive under på en af deres største kontrakter nogensinde. Pharmacosmos havde nemlig før jul indgået en aftale med en schweizisk virksomhed, der skal hjælpe dem med at indtage det amerikanske marked.

- Når vi først er kommet på markedet, så har vi potentiale til at fordoble vores omsætning. De investeringer, vi får ind, betyder, at vi også har potentiale for at vokse uden for USA, siger Tobias Christensen, der er direktør forretningsudvikling og strategi i Pharmacosmos.

Virksomheden udvikler jernpræparater, der bruges i forbindelse med flere livstruende sygdomme. Præparatet bruges blandt andet til kræftpatienter og folk med en kronisk nyresygdom.

Familieejet

Pharmacosmos har eksisteret i 50 år. Den gang de startede lå virksomheden i Viby Sjælland. Og da hed direktøren også Christensen til efternavn. I dag er det Lars Christensen, der sider i direktørstolen, og han er søn af stifteren Henry Christensen.

- Det var min far, der startede virksomheden. Vi havde et åbent og tillidsfyldt samarbejde, og min far var en stor inspirator for mig, fortæller Lars Christensen.

Og han er glad for, at han også kan dele succesen med sine sønner. For lige nu er 3. generation også ansat i virksomheden.  

- Det er et stort privilegium at have sine sønner ved sin side. Men det kræver også, at de skal være dygtigere end far – og det er de heldigvis også, siger han med et smil.

Pharmacosmos håber på, at de kan indtræde det amerikanske marked om et par år.  

03:06 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App