Pendlerhistorie: Den glade pendler

Frederik Bisbjerg nyder livet som pendler, selvom han hver dag pendler 75 km frem og tilbage. Læs hvorfor her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jeg pendler...

Hver dag, 75 km frem og tilbage, fra syd for Køge til det inderste København. Med alt hvad det indebærer af vognbaneskift, pludselige opbremsninger, solstop, demo'er på det mørke Nørrebro og uheld, der stopper trafikken.

...men jeg tilpasser mig

Hvis ikke vi mennesker var i stand til at tilpasse os omgivelserne, havde vi ikke overlevet vores første tur op af vandet i tidernes morgen. Det skal du udnytte.

En del af livet som pendler er at tilpasse sig vejens dagsorden, med kø og hyppige gearskift. Det er vilkårene, og du kan ikke ændre på dem, lige så lidt som dinosaurusserne kunne ændre på de meteornedslag, der betød alvorlige ændringer for deres livsvilkår. Jo, vi kan ændre vores pendlervilkår ved at flytte, men jeg går ud fra, det er et bevidst valg, at du bor hvor du gør.

Vi må med andre ord acceptere, at vejen og de andre bilister er som de er. Og fokusere på at nyde det - vi er kun kort tid på jorden, og skal en del af tiden gå med at sidde i pendlerkø, anbefaler jeg at du får så meget ud af tiden - og livet - som muligt.

...og jeg nyder livet

Tiden som pendler er din egen. Brug den på dig selv. Lær et nyt sprog, få læst de bøger, du ellers kun planlægger at læse, tal med venner og bekendte i telefonen. Få overstået det sidste arbejde. Eller hold fri. Lyt til musik og lad dit hoved slappe af, og fordøje dagen. Eller forbered dig på den.

Min pendlertid er min fritid - fri til at være mig selv i mit eget rum. Og jeg nyder det. Og livet.

Besøg temasiden om FREMTIDENS TRAFIK