Patienter lades i stikken

Vilkårene for patienterne er forfærdelige, og flere ansatte er i gang med at finde nyt arbejde.Nedskæringer i distriktspsykiatrien i Odsherred skaber kaotiske forhold, og det rammer patienterne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

-Vilkårene er forfærdelige og da jeg for år tilbage forsøgte at begå selvmord lærte jeg, at jeg skal bruge systemet. Nu kan jeg ikke få den hjælp jeg har behov for og det gør mig desperat, fortæller Torben Sørensen fra Nykøbing Sj., der er helt afhængig af det ambulante psykiatriske tilbud, der ikke fungerer i Odsherred. 

Personalet i distriktspsykiatrien bekræfter, at situationen er katotisk.

-Vi bliver beskåret med to medarbejdere og vi er i forvejen hårdt pressede, med mange sygemeldte kollegaer. Jeg har selv overvejet at sige op, fordi jeg etisk og fagligt ikke længere kan forsvare det der sker i ambulatoriet, siger overlæge Dorrit Brøndum.

Nedskæringer, stress og sygdom betyder at ambulatoriets læger er henvist til at udskrive medicin i stedet for at tilbyde den psykoterapi, som patienterne har gavn af.

Da politikerne i Region Sjælland besluttede, at nedlægge psykiatriske sengpladser, henviste politikerne blandt andet til distriktspsykiatrien.