Passager flygter fra busserne

Mange af os dropper bussen. I 2008 vurderer Movia, at der vil være cirka 17.000 færre påstigninger i vores region i forhold til 2007. Nu slår trafikforskere alarm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På fem år har busserne mistet ni procent af sine passagerer, og færre passagerer betyder færre busafgange. Og alt tyder på, at nedturen for bustrafikken fortsætter i de kommende år. Det skriver Berlingske Tidende.

I 2008 vurderer Movia selv, at der er cirka 17.000 færre påstigninger i vores region i forhold til 2007, og Movia og andre af landets trafikselskaber har allerede varslet flere store nedskæringer næste år.

Øg komforten
Kommuner og regioner har øget tilskuddet til busdriften med næsten en halv milliard kroner, og nu vil trafikforskere også have staten til at sikre flere penge til området. Men det kommer ikke til at ske ifølge formanden for trafikudvalget.

- Kommunerne ønskede at få opgaven med at stå for bustrafikken. Det må de så også leve op til, siger Flemming Damgaard Larsen (V), der er formand for folketingets trafikudvalg. Han mener desuden, at busselskaberne selv kan tiltrække passagerer, ved at højne komforten i deres busser.

Herunder kan du høre hele interviewet med Flemming Damgaard Larsen, der blandt andet kommer ind på forskellige løsningsmodeller.